Heb jij jouw elleboog pijnlijk gestoten en denk je dat je een gekneusde elleboog hebt? Dan is het verstandig dat je je goed inleest over deze vervelende blessure, zodat je daar op een verstandige manier mee om kunt gaan. Op deze site vind je zeer belangrijke informatie over deze blessure, zowel over de klachten als over de beste methode om van de pijn af te geraken.

Verschil met gebroken elleboog

Voor de leek is het verschil tussen een gekneusde elleboog en een gebroken elleboog lastig te zien. Het verschil in pijn zegt niet veel, want in sommige gevallen kan een kneuzing zelfs pijnlijker zijn dan een breuk. Als er een röntgenfoto wordt gemaakt van de elleboog, zie je bij een gebroken elleboog een duidelijke breuk in het bot. Bij een kneuzing is dit niet het geval. Daarbij kan zowel het weefsel om het bot als het bot zelf beschadigd zijn.

Veel voorkomende klachten

Naast de zeer aanwezige pijn, kun je de gekneusde elleboog opmerken door de bloeduitstorting op de hoofdzakelijke plek van de beschadiging. Het strekken of buigen van de arm gaat met veel pijn gemoeid, net als het draaien van de arm.

Hoe aan te pakken

Bij een gekneusde elleboog is het voldoende laten rusten van de arm essentieel voor een spoedig herstel. Na een bezoek aan de huisarts kun je het advies krijgen om voorgeschreven pijnstillers te slikken. Mocht je baat hebben bij een drukverband om de elleboog, dan behoort dat vaak ook tot de mogelijkheden.

Voor meer info

Heb jij nog vragen over de gekneusde elleboog of over andere blessures en aandoeningen rond deze plek? Op deze site vind je over al deze kwalen uitgebreide en professionele informatie. Mocht je klachten hebben die bij geen van de aandoeningen passen, dan is het raadzaam om contact op te nemen met de huisarts.