Vocht in elleboog

Niet zelden hoor je dat iemand een ontsteking aan een gewricht heeft. In veel gevallen gaat het dan om de elleboog. Mensen doen veel met hun armen, tillen, slepen, leunen. Net als de knieën komt er veel gewicht terecht op deze constructie. In deze blog lees je over vocht in de elleboog en hoe lastig deze klacht kan zijn.

Een vervelende kwaal

Heb jij last van de elleboog en voelt het alsof er vocht in de elleboog zit? Dan is de kans groot dat je te maken hebt met een slijmbeursontsteking. Je bent niet alleen, want jaarlijks komt deze aandoening bij veel Nederlanders voor. Erg vervelend, want naast onhandig is de met vocht gevulde plek ook erg pijnlijk. In veel gevallen moet je veel van de plannen staken, omdat je vrij weinig kunt doen zonder dat je de pijn stilt met paracetamol of ibuprofen.

De slijmbeursontsteking

Anders dan bij een kneuzing, breuk of irritatie is deze aandoening een echte ontsteking. Vaak is overbelasting de oorzaak van de pijn. Veel mensen met deze ontsteking doen aan sporten waarbij een bepaalde beweging vaak wordt herhaald. Tennis is een goed voorbeeld van zo’n sport. Hoewel deze aandoening vaker bij oudere mensen voorkomt, kunnen ook jonge mensen een slijmbeursontsteking krijgen. Als je een man bent, heb je statistisch gezien pech, want mannen krijgen het vaker dan vrouwen.

Een pijnlijke zwelling

De meest kenmerkende eigenschap van de kwaal is die opgezwollen elleboog. Al snel genoeg kom je erachter dat de zwelling, die soms zo groot kan worden als een pingpongbal, heel erg pijnlijk aanvoelt bij de kleinste aanraking. Zelfs een streling kan de pijnprikkel al veroorzaken. Ook bij het strekken van de elleboog voel je meteen die pijnprikkel. Erg vervelend, want simpele taken als autorijden, strijken of zware dingen tillen wordt praktisch onmogelijk. Vocht in de elleboog is wel een hele goede indicator dat je last hebt van een ontsteking.

De bestrijding van de pijn

Die pijn die je voelt belemmert jou in alle bezigheden. Bij veel aandoeningen aan de elleboog zijn er talloze manieren om de pijn te bestrijden, maar bij een slijmbeursontsteking heeft het weinig zin om naar de acupunctuur te gaan. Vaak is rust de beste remedie. Binnen enkele weken neemt het vocht in de elleboog af, alsook de bijbehorende pijn. De pijn en de ontsteking kun je bestrijden met de standaard ontstekingsremmers en pijnstillers. Deze methode is geen garantie voor een spoedig herstel, want in sommige gevallen kan de aandoening wel enkele maanden in beslag nemen.

Informatie over de aandoeningen

Heb jij, net als veel andere Nederlanders, last van deze rottige kwaal? Geen zorgen, op deze site vind je alle essentiële informatie over deze slijmbeursontsteking, maar ook over andere vervelende aandoeningen. De professionele adviezen helpen jou bij het bestrijden van de pijn en het verhelpen van de kwaal. Bij stevige pijnen is het altijd raadzaam om de huisarts te raadplegen, de persoon die jouw persoonlijke medische geschiedenis als geen ander kent en de kwaal met eigen ogen kan beoordelen.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *