Vaak naar de fysiotherapeut? Wat dekt mijn zorgverzekeraar?

Waarschijnlijk ben je op deze pagina terecht gekomen omdat je graag wilt weten wat je moet betalen voor de fysiotherapeut. In veel gevallen is het zo dat je helemaal niets voor je fysiotherapiebezoek hoeft te betalen, maar waarom?

Fysiotherapie zit gedeeltelijk in het basispakket

Zoals de inleidende titel van deze kop het eigenlijk al zegt, zit fysiotherapie voor een gedeelte in het basispakket van je zorgverzekering. Het hang van je leeftijd en reden af wat voor een bedrag je vergoed krijgt van je zorgverzekeraar.

Jonger dan 18 jaar

Indien je jonger bent dan 18 jaar krijg je hoe dan ook de eerste negen behandelingen bij de fysiotherapeut volledig vergoed. Indien de eerste negen niet het gewenst resultaat opleveren, kun je in veel gevallen in aanmerking komen voor nog negen ‘gratis’ fysiotherapiebehandelingen. Indien je onder de 18 jaar bent en je hebt te kampen met een chronische aandoening, kun je in principe alle behandelingen bij de fysiotherapeut vergoed krijgen.

Ouder dan 18 jaar?

Ben je ouder dan 18 jaar en je hebt te kampen met een chronische aandoening? Dan krijg je na de 21e behandeling sowieso alles vergoed. Indien je geen chronische aandoening hebt, dan zitten de behandelingen van de fysiotherapeut niet in het basispakket. De meeste Nederlanders hebben echter aanvullende verzekeringen, waardoor ze alsnog een bepaalde hoeveelheid behandelingen vergoed krijgen. In het onderstaande voorbeeld proberen we je uit te leggen wanneer je de behandelingen vergoed krijgt. Het is in eerste instantie altijd handig om even contact op te nemen met de zorgverzekeraar, om na te vragen of je in aanmerking komt voor een volledige vergoeding van je praktijkbezoeken.

Volledige vergoeding fysiotherapie

In 2017 kun jij je behandelingen voor fysiotherapie volledig vergoed krijgen. De goedkoopste zorgverzekering 2017 kun je bijvoorbeeld vinden via de website van zorgverzekering2017.info. Deze website vergelijkt alle zorgverzekeraars die fysiotherapiebehandelingen vergoeden. Het is belangrijk om duidelijk aan te geven hoeveel behandelingen je verwacht nodig te hebben om onnodige kosten te vermijden.

Voor mensen die aan risicovolle sporten doen is het een verstandige keuze om een aanvullende verzekering af te sluiten voor fysiotherapie. De kans op blessures ligt daar namelijk aanzienlijk hoger. Zo kun je bijvoorbeeld naar de fysio omdat je pijn aan je elleboog hebt. Een fysiotherapeut is namelijk gespecialiseerd in het behandelen van elleboogklachten. Op de website van pijninelleboog lees je meer over de verschillende klachten aan de elleboog. Mensen die last hebben van de elleboog hebben in de meeste gevallen te maken met Corpus Liberum, Cubitale tunnel syndroom, distaal biceps letsel, gekneusde elleboog, golfarm, radiaal tunnel syndroom, slijmbeursontsteking of een tennisarm.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *