Fysiotherapie bij pijn in de elleboog

Pijn in de elleboog is een zeurende pijn die zowel acuut als gedurende een langere periode kan ontstaan. Als jij je elleboog niet meer soepel kunt bewegen vanwege de pijn die dat met zich meebrengt, is het waarschijnlijk verstandig om een afspraak te maken bij de fysiotherapeut, zoals bij Fysio Amsterdam Deze bekijkt niet alleen je klacht, maar werkt samen met jou aan herstel van je elleboogblessure.

Hoe ziet je klacht eruit?

Een fysiotherapeut neemt altijd goed notitie van je klacht en kijkt samen met jou waar de pijn zich centreert en hoe de pijn is ontstaan. Een goede fysiotherapeut kijkt ook naar de geschiedenis van je elleboog. Wellicht heb je eerder te maken gehad met klachten aan je elleboog en is de pijn die je nu voelt herkenbaar. Een fysiotherapeut kan je altijd tips geven om herhaling in de toekomst te voorkomen.

Veel voorkomende klachten bij pijn in de elleboog

Elleboogpijn kan zich op verschillende manieren manifesteren. Enkele blessures die veel voorkomen bij pijn in de elleboog, zijn bijvoorbeeld een tennisarm, een binnenband blessure, reuma, een tennis- of golfarm of een andere ontsteking. Wat je klacht of blessure ook is, maak altijd een afspraak bij de fysiotherapeut.

Neem voldoende rust

Net zoals bij elke blessure is het belangrijk om in eerste instantie voldoende rust te nemen. Het heeft weinig zin om je elleboog te forceren om zo spoedig mogelijk te genezen. Dit gaat namelijk niet werken. Soms betekent dit dat je tijdelijk niet kan sporten of dat je gebruik maakt van bepaalde hulpmiddelen.

Investeer in je herstel

Afhankelijk van jouw klacht eruit ziet, krijg je van een fysiotherapeut een schema van herstel aangeboden. Het is belangrijk om je aan die stappen te houden zodat je zo snel mogelijk af bent van de pijn in je elleboog. Veelal begin je met kleine rustige oefeningen en eindig je een fysiotherapiebehandeling met krachtherstel.

Wordt een behandeling volledig vergoed door de zorgverzekering?

Of je fysiotherapiebehandeling volledig wordt vergoed door je zorgverzekeraar, is afhankelijk van wat voor soort zorgpolis je hebt en of je bijvoorbeeld een aanvullende zorgverzekering hebt afgesloten. Twijfel je of iets onder de dekking valt? Je kunt altijd informeren bij je zorgverzekeraar. Houd wel rekening dat een behandeling wellicht (gedeeltelijk) onder het eigen risico valt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *